NAŠE OSEBNE ZGODBE


Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberite več >

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijoPri 41 letih me je sredi dinamičnega in ustvarjalnega življenja doletela diagnoza krvnega raka. Bolezen smo odkrili zelo pozno.


Njena zahrbtnost se je odražala v tem, da ni bilo drugih znakov kot zatekanje nog in utrujenost. Po pregledu me je zdravnica napotila v hematološko ambulanto v Ljubljani in tam so ugotovili obliko krvnega raka, imenovano kronična mieloična levkemija, v fazi blastne preobrazbe.


Preberite več >>

Milena Remic, zbolela za kronično mieloično levkemijoAKTUALNO


25.9.2014
L&L Info dan - SKUPAJ NA POTI DO ZDRAVJA
K sodelovanju smo povabili odlične slovenske strokovnjake s področja hematologije,  onkologije in psihološke podpore, ki bodo z vami delili novosti s področja zdravljenja bolezni in v posvetovalnicah odgovarjali na vaša vprašanja.

POSVETOVALNICA S STROKOVNJAKOM


Posvetovalnica s strokovnjakom omogoča bolnikom in njihovim najbližjim, da se v pozitivnem okolju pisarne Združenja L&L ter v krogu zdravnika in največ 7–10 udeležencev še bolj poglobljeno informirajo in posvetujejo o vseh odprtih vprašanjih, morebitnih strahovih ter o vsem, kar so morda pozabili vprašati zdravnika v ordinaciji ali na oddelku. Posvet traja okvirno dve uri.

Preberi večPOGOVOR V PISARNI ZDRUŽENJA L&L
VPRAŠAJTE ZA NASVET STROKOVNJAKA


Email
Vprašanje
 


L&L FORUMIBREZPLAČNI VODNIKI ZA BOLNIKE


Pri diagnozi rak je v procesu zdravljenja zelo pomembno, da bolnik čim bolje sodeluje s svojim zdravnikom. Zato potrebuje poljudne, vendar sveže in strokovne informacije o svoji bolezni in možnostih zdravljenja.

NOVICE IN DOGODKI


 Torek, 13.5.2014

Otvoritev novega, opremljenega kliničnega oddelka za hematologijo v UKC Ljubljana

Predstavnici Združenja L&L Kristina Modic in Milena Remic sta se udeležili slavnostne otvoritve novega Kliničnega oddelka za hematologijo (KOH) v UKC Ljubljana.

 Veseli nas, da je projekt, za katerega si je intenzivno prizadevalo tudi naše združenje, vendarle prišel do cilja in s tem ...

 Preberi več


Torek, 8. april 2014

OBVESTILO BOLNIKOM S KRONIČNO MIELOIČNO LEVKEMIJO

Za odrasle bolnike s KML v kronični fazi, kateri doslej prejemajo zdravilo glivec, lahko v kratkem pride do spremembe pri prejemanju zdravila za KML. Razlog je v tem, da je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) dne 31.3.2014 uvedel terapevtsko skupino zdravil z imatinibom, katera lahko pomeni spremembo pri predpisovanju ...

Preberi več


 Sreda, 5. marec 2014

 Začela se je akcija "Znanilci upanja 2014"

»Pohvalite tiste, ki so se pozorno posvetili vašim skrbem in vam nudili oporo ter v trenutkih stiske še posebej stali ob strani«, pozivajo snovalci akcije vse, ki so se v življenju srečali z rakavo boleznijo. Akcija želi imenovati in se zahvaliti tistim zdravstvenim delavcem, ki s svojim delom in odnosom...

Preberi več

>>  Druge novice in dogodki <<

POSTANI ČLAN ZDRUŽENJA L&L