NAŠE OSEBNE ZGODBE


Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberi več >>

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijoPri 41 letih me je sredi dinamičnega in ustvarjalnega življenja doletela diagnoza krvnega raka. Bolezen smo odkrili zelo pozno.


Njena zahrbtnost se je odražala v tem, da ni bilo drugih znakov kot zatekanje nog in utrujenost. Po pregledu me je zdravnica napotila v hematološko ambulanto v Ljubljani in tam so ugotovili obliko krvnega raka, imenovano kronična mieloična levkemija, v fazi blastne preobrazbe.


Preberi več >>

Milena Remic, zbolela za kronično mieloično levkemijoAKTUALNO


 

11.12.2014
Posvetovalnica s strokovnjakom


Spoštovani bolniki in svojci,


vabimo vas na srečanje z zdravnico onkologinjo na temo zdravljenja limfomov. V manjši skupini se bomo zbrali v prostoru Združenja L&L, kjer boste lahko zdravnico povprašali o vsem, kar vas zanima pri soočanju z limfomom in se pogovorili tudi z drugimi bolniki. Okvirno število udeležencev za posvetovalnico je 10, zato pohitite s prijavo. Udeležba je brezplačna za vse, ne glede na članstvo.


Termin: Četrtek, 11. december 2014, ob 17. uri – svetuje Brigita Gregorič, dr.med.

Kje: na Dunajski c. 106 v Ljubljani, v prostoru Združenja L&L, pritličje desno.


Informacije in prijave:

telefon 040 721 568 (Brina Žagar)

e-pošta: limfom.levkemija@gmail.com

 8.11.2014
Namenitev dela dohodnine

Če želite prispevati k podpori bolnikom z limfomom, levkemijo, plazmocitomom in drugimi krvnimi boleznimi, katero nudi Združenje L&L s svojimi številnimi dejavnostmi za bolnike, Vas vabimo, da namenite del dohodnine v ta namen - uporabite obrazec za namenitev.

Namenitev vas nič ne stane, saj sicer sredstva ostanejo v državnem proračunu...
Del dohodnine namenite Združenju L&L tako da:
natisnete in izpolnite obrazec za namenitev ter ga oddate po pošti na naš naslov:
Združenje L&L, Dunajska 106, 1000 Ljubljana.

Vabimo vas, da k namenitvi dela dohodnine in izpolnitvi obrazca povabite tudi svojce, prijatelje in znance.

Preberi več >>

POSVETOVALNICA S STROKOVNJAKOM


Posvetovalnica s strokovnjakom omogoča bolnikom in njihovim najbližjim, da se v pozitivnem okolju pisarne Združenja L&L ter v krogu zdravnika in največ 7–10 udeležencev še bolj poglobljeno informirajo in posvetujejo o vseh odprtih vprašanjih, morebitnih strahovih ter o vsem, kar so morda pozabili vprašati zdravnika v ordinaciji ali na oddelku. Posvet traja okvirno dve uri.

Preberi več >> POGOVOR V PISARNI ZDRUŽENJA L&L
VPRAŠAJTE ZA NASVET STROKOVNJAKA


Email
Vprašanje
 


L&L FORUMIBREZPLAČNI VODNIKI ZA BOLNIKE


Pri diagnozi rak je v procesu zdravljenja zelo pomembno, da bolnik čim bolje sodeluje s svojim zdravnikom. Zato potrebuje poljudne, vendar sveže in strokovne informacije o svoji bolezni in možnostih zdravljenja.

NOVICE IN DOGODKI


Četrtek, 13.11.2014

Izkustveni delavnica »Kaj deluje v komunikaciji z bolnikom«

V Splošni bolnišnici Celje je pod vodstvom psihiatra in psihoterapevta mag. Mirana Možine, dr. med. potekala izkustvena delavnica z naslovom »Kaj deluje v komunikaciji z bolnikom«.

V procesu zdravljenja je dobra  komunikacija z bolnikom in svojci izjemnega pomena, za to se zavzemajo tudi mnogi zdravniki. To se je pokazalo …

 Preberi več >>


Sobota, 11.10.2014

L&L Info dan: »Skupaj na poti do zdravja«

V soboto je v kongresnem centru Domus Medica v Ljubljani Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo organiziralo celodnevno informativno srečanje »Skupaj na poti do zdravja«, na katerem so se zvrstila zanimiva predavanja zdravstvenih strokovnjakov in tri posvetovalnice  s strokovnjaki. S celotnim srečanjem in ...

 Preberi več >>


 Sobota, 11.10.2014

 V Združenju L&L smo izdali novo brošuro L&L INFO

 

V novi izdaji brošure L&L INFO predstavljamo aktualne dejavnosti Združenja L&L in osnovne informacije za bolnike in svojce o tem, kam se lahko obrnejo z različnimi vprašanji, ki se jim porajajo med zdravljenjem in ob okrevanju po bolezni, ter ob življenju s ...

 Preberi več >>POSTANI ČLAN ZDRUŽENJA L&L