NAŠE OSEBNE ZGODBE


DIAGNOZA LEVKEMIJA JIM NI VZELA POGUMA

Šest članov in članic Združenja L&L je spregovorilo o tem, kako so se soočili z diagnozo kronična mieloična levkemija in kakšen je njihov vsakdan z boleznijo. Njihove izjave si lahko ogledate v naslednjem video posnetku:
Vsakdan bolnikov s kronično mieloično levkemijo
Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberi več >>

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijo
ODPRTJE RAZSTAVE PORTRETOV NAJBOLJŠA NOVICA- 18 ZGODB Z ISTIM CILJEM IN POGOVOR Z GOSTI V MISLINJIDejavni člani Združenja L&L delujemo po vsej Sloveniji, tokrat na Koroškem. Na pobudo in ob podpori naših članov Dominike in Borisa Jeseničnika smo 9. marca v Mislinji pri Slovenj Gradcu priredili informativno in družabno srečanje za bolnike, svojce in vso zainteresirano javnost. Namen srečanja je bil opozoriti na zgodnje odkrivanje krvnih rakavih bolezni in predstaviti pot bolnikov skozi zdravljenje. Na dogodku so nastopili štirje gostje s Koroške: zdravnica Irena Umek Bricman, dr. med., je predstavila problematiko hemato-onkoloških bolezni in zdravljenje bolnikov v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Jaka Cepec, predsednik Združenja L&L in pravni strokovnjak,  je osvetlil tematiko pravic bolnikov. Matej Pečovnik, ozdravljeni bolnik z limfomom, nam je zaupal svojo pot skozi zdravljenje težke bolezni. Nuša Hamler, članica društva Ajda-Koroška pa je predstavila biodinamiko, način pridelave zdrave hrane. Predstavili smo ozaveščevalno kampanjo Združenja L&L NAJBOLJŠA NOVICA - 18 ZGODB Z ISTIM CILJEM: ogledali smo si video pogovor z dvema ambasadorjema kampanje, z optimistično bolnico Sonjo Peternelj in s srčnim zdravstvenim tehnikom Nedeljkom Grgićem. Srečanje je povezovala Milena Remic, podpredsednica Združenja L&L. Udeleženci so si ogledali tudi Razstavo portretov ambasadorjev kampanje Najboljša novica, ki bo na ogled še ves mesec marec v avli dvorane Lopan v Mislinji.


Preberi več >>