NAŠE OSEBNE ZGODBE


Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberi več >>

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijo
Vabljeni na veliki dobrodelni koncert #najboljsanovica s Perpetuum Jazzile!


Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo skupaj s prepoznavno vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile 24. 4. 2016 ob 19.30 v koprski dvorani Arena Bonifika organizira veliki dobrodelni koncert. Izkupiček od prodaje kart bo pomembno doprinesel k uspešnemu zdravljenju in hitrejšemu okrevanju najtežjih bolnikov s krvnimi raki in limfomi, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!


Preberi več >>>