NAŠE OSEBNE ZGODBE


Moje potovanje se je začelo davnega leta 2003. Življenje me je pripeljalo  pred bridko preizkušnjo, ki je spremenila moj pogled na okolje in ljudi, ki me obkrožajo. Od leta 2003 sem po poti, ki se je začela s tistim prvim korakom v zeleno stavbo na Zaloški, prehodil že tisoč milj.


Potovanje je lepše,  udobnejše in predvsem manj stresno. Ko postane stresno, sedem in razmislim, kako bi ravnal pred boleznijo in kako po njej. Občutek imam, da se zadeve po razmisleku kar same po sebi uredijo

Matej Pečovnik, zbolel za Hodgkinovim limfomomPisalo se je leto 2006, bili smo decembra. Po obisku hematološkega oddelka, kamor sem bila napotena, sem prejela izvide z diagnozo kronične limfocitne levkemije, stadij A. Gledala sem izvide, po glavi pa so se mi podile misli: »Torej imam raka. Kaj pa zdaj? Zakaj ravno jaz? Pa saj to ni mogoče, gotovo sanjam. Ne morem se kar posloviti od življenja…« To so bili tisti prvi občutki, ko se človeku svet dobesedno obrne na glavo.


Preberi več >>

Sonja Mejač, zbolela za kronično limfocitno levkemijo
Izkupiček omogočil nakup pripomočkov za telesno vadbo bolnikov s krvnimi raki


V nedeljo, 24. aprila, so Perpetuum Jazzile v sklopu dobrodelnega koncerta #najboljsanovica poskrbeli za pravi vokalni, pa tudi dobrodelni spektakel. Koncert, v organizaciji Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, je v koprski Areni Bonifika s pozitivno energijo povezal več kot 1.000 ljudi, ki so se zbrali v podporo bolnikom s krvnimi raki. Izkupiček od prodaje koncertnih vstopnic bo namenjen nakupu pripomočkov za nadzorovano telesno vadbo na Kliničnem oddelku za hematologijo UKC Ljubljana, kjer vsako leto zdravijo več kot 2.000 najtežjih bolnikov iz vse Slovenije.


Preberi več >>>