Vodnik  - Mielodisplastični sindrom


S knjižico želimo informirati bolnike in njihove najbližje o bolezni in zdravljenju, saj je soočenje z rakavo boleznijo za vsakega človeka šok, informiran bolnik pa lažje sodeluje z zdravnikom pri zdravljenju. Pri nastajanju vodnika smo se zgledovali po vodniku, ki ga je za potrebe informiranja bolnikov z MDS v Evropi izdala farmacevtska družba Celgene.Pri opisu ugotavljanja bolezni in načinih zdravljenja MDS smo upoštevali smernice, ki jih je sprejelo Združenje hematologov Slovenije.  Bolniki z MDS, ki so sodelovali pri nastajanju vodnika so si prizadevali, da bi bila knjižica preprosta, razumljiva in pisana na kožo bolnikom in njihovim bližnjim.


Prenesite e-vodnik za bolnike z mielodisplastičnim sindromom (External link opens in new tab or windowprenesi)Naročite vodnik po pošti

 
Ime in priimek
Telefon
Ulica in hišna številka
E-mail
Kraj
Poštna številka in pošta

Strinjam se s pogoji poslovanja
 


Naročite vodnik po telefonu

Za naročilo vodnika nas lahko tudi pokličete na tel.št. 040 240 950 ali nam pišete na e-naslov info@limfom-levkemija.org, in poslali vam ga bomo po pošti.


Za vodnike lahko povprašate tudi v specialistični ambulanti oziroma na bolniškem oddelku v UKC Ljubljana, na Onkološkem inštitutu Ljubljana, v UKC Maribor in v splošnih bolnišnicah v Celju, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Novem mestu, Izoli in Novi Gorici.Ob izzidu vodnika se želimo še posebej zahvaliti hematologu, doc. dr. Urošu Mlakarju, dr. med, ki je vodnik strokovno pripravil in dopolnil s pomembnimi vsebinami. Zahvaljujemo se tudi zdravstvenima strokovnjakoma, Dušanu Enovi, kliničnemu psihologu Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani za prispevek o psihološki podpori in Denis Mastnak Mlakar, dipl. med. sestri in specialistki klinične dietetike z Onkološkega inštituta v Ljubljani za prispevek o prehrani bolnika z rakom.


Prav tako se zahvaljujemo prof. dr. Petru Černelču, dr. med., ki je vodnik strokovno pregledal.


Zahvala gre tudi oblikovalcu Robertu Mikliču Korenu za oblikovno zasnovo knjižice in lektorici Sinji Leskovec za jezikovni pregled. Nenazadnje se zahvaljujemo farmacevtski družbi Celgene, ki je omogočila izid vodnika.